BonusKoder.net sv

Bästa bettingstrategier 2024

av Karin Möllhagen från
Bästa bettingstrategier 2024

Funderar du över hur du kan förbättra ditt bettande är den här artikeln om marknadens bästa bettingstrategier 2024 något för dig. För det är nämligen så att du med strategier för sportsbetting kan skapa olika förutsättningar för ditt spelande.

Men för att du ska uppnå framgångsrika bets är det viktigt att förstå innebörden av sportspelstrategierna. Och här kommer vi dela med oss av lite kort fakta om de mest förekommande alternativen för att vinna mer pengar på sport. Förhoppningsvis kan det vara till hjälp för dig som vill lära dig mer om hur olika bettingstrategier fungerar i praktiken.

1. Arbitrage betting

Att spela utifrån ett bettingsystem uppbyggt på arbitrage strategi innebär att du fokuserar på odds som erbjuder spel på alla utfall i en match eller ett event. Arbitrage betting är att placera insatser på motsatta sidor av samma sportevenemang. Vidare betyder det att du alltså är garanterad ett positivt spelresultat. Du kan spela med arbitrage när oddsen för ett spel varierar stort mellan olika spelbolag.

För att göra arbitrage betting enklare att förstå i praktiken ska vi ge dig ett exempel:

  • Leksands IF möter Färjestads BK och vi tittar på vinnarspel; antingen vinner Leksand eller Färjestad.
Kolla in Arbitrage-kalkylator hos Pinnacle
Den högsta bonusen på marknaden
Många odds

Om Unibet ger oddset 2.10 på Leksand samtidigt som Pinnacle ger samma odds på Färjestad uppstår ett arbitrage-läge. Du kan vinna 2.5 procent på din insats. Låt säga att du bettar för 1000 kronor på att Leksand vinner till Unibets odds 2.10 och 1000 kronor på att Färjestad vinner hos Pinnacle. Om Leksand vinner matchen har ditt spelsaldo ökat hos Unibet till 2050 kronor. Vinner istället Färjestad har insatsen hos Pinnacle ökat med samma summa. Du har alltså tjänat 50 kronor på din totala insats oavsett vilket lag som vinner.

Det svåra med att spela utifrån den här typen av sportsbettingstrategi är att du måste ha koll på mycket information över kort tid. Dessutom är det inte alltid säkert att du kan använda arbitrage strategi på svenska bettingsidor som verkar under en svensk spellicens regler.

Lär dig de bästa bettingstrategierna och börja betta

bet365 sportsbetting
bet365 sportsbetting
Bonus Sport
Sportbonus
Pinnacle
Pinnacle
Bonus Sport
Många odds
Unibet
Unibet
Bonus Sport
Freebet på 100 kr

Pinnacle erbjuder en smidig Arbitrage-kalkylator som hjälper dig att räkna ut dina bett. För dig som vill registrera dig får du inte missa att använda vår fördelaktiga Pinnacle VIP kod!

2. Fasta insatser

Precis som namnet avslöljar är fasta insatser en spelstrategi för sportsbetting som går ut på bestämda spelbelopp. Du väljer hur mycket du ska spela för inför varje bet och håller dig till strategin. Beloppet per satsning förblir konstant för varje satsning, oavsett resultatet av tidigare satsningar eller aktuellt saldo.

Syftet med att använda fasta insatser som en form av bettingstrategi är att du ska utesluta den mänskliga faktorn. Den kan annars lätt leda till att du lägger dig på en för hög nivå, eller inte värderar ett spel rätt.

Att använda fasta insatser när du bettar på gynnar dig som är ny på betting. Det är en relativt trygg metod att använda där dina vinster eller förluster inte ökar eller minskar dramatiskt. Du spelar lugnt och stabilt. Är du nybörjare är vårt tips att inleda ditt bettande hos bet365 och i samband med registrering kan du använda vår bet365 bonus kod som ger dig access till välkomstbonusen.

3. Fibonacci systemet

Ett annat lite mer okänt bettingsystem är Fibonacci-strategin som kan beskrivas som en progressiv metod. I Fibonacci-systemet börjar spelaren med den lägsta insatsen och efter varje förlust ökar insatsen till nästa nummer i Fibonacci-sekvensen. En talföljd där varje efterföljande tal är summan av de två föregående, t.ex. 0, 1, 1, 2, 3, 5, 8, 13 och så vidare. Om spelaren vinner går han tillbaka två nummer i Fibonacci-sekvensen. Denna process fortsätter tills spelaren gör en vinst eller förlorar alla insatser.

4. Hedging

Bettingsystemet hedging används för att minimera risken att förlora på ett bet. Det gör du genom att spela på flera bet med olika resultat. Du ställer helt enkelt ett spel mot ett annat med syftet att garantera vinst eller minska risken att förlora insatsen.

Hedging är ingenting vi rekommenderar nybörjare att använda eftersom strategin kan vara komplicerad i praktiken. Erfarna bettingspelare kan däremot prova hedging eftersom strategin, när den appliceras på rätt sätt, kan göra stor skillnad när det gäller vinster.

Inom hedging betting finns många metoder som var och en har sina egna för- och nackdelar.

5. Kellykriteriet

Det här är en bettingstrategi som utgår från matematiska fördelar, vilket i grund och botten är A och O inom sportsbetting. Att gå på känsla kan kännas rätt för stunden, men det är ingen säker metod.

Kelly-kriteriet används för att beräkna det optimala beloppet en spelare bör satsa på varje satsning för att maximera avkastningen på investeringen på lång sikt.

För att använda Kellys spelstrategi använder du en matematisk formel som består av den optimala insatsstorleken, belöning-till-risk-förhållande, sannolikhet för framgång och sannolikhet för misslyckande.

6. Martingalesystemet

Det här är ett av bettingvärldens mest använda system eftersom den anses vara mest lönsam. Martingale-systemet är dessutom simpel i praktiken och innebär kort att du dubblar insatsen när du förlorar för att på så sätt vinna tillbaka beloppet du gått back. Skulle du förlora på nästa bet är det dubbel insats inför tredje omgången. Du fortsätter enligt samma formel tills du vinner, vilket ger dig åter dina tidigare förlorade insatsbelopp.

När du vinner ska du satsa lika mycket som du gjorde inledningsvis.

7. Värdeinsatser

Värdeinsatser är en bettingstrategi som fokuserar på att hitta värdesatsningar, det vill säga satsningar där oddsen som erbjuds av spelbolag är högre än sannolikheten för faktisk vinst. Spelaren letar efter situationer där odds är otillräckliga för sannolikheten att en given händelse inträffar.

Att satsa klokt när du bettar är avgörande för hur lönsamt ditt spelande blir oavsett det gäller 1X2 eller över/under-spel för att nämna några alternativ. Du bör inte satsa för stort eftersom det svider vid förlust, men å andra sidan får insatsen inte vara för snål eftersom du då inte uppnår lönsamhet vid vinst.

8. Vanliga frågor och svar om bästa bettingstrategier

8.1 💰 Vad innebär det att betta med arbitrage-strategi?

Den fokuserar på odds som möjliggör spel på alla utfall, vilket innebär att du är garanterad ett positivt spelresultat.

8.2 💰 Måste man spela utifrån en sportsbettingstrategi?

Nej, absolut inte. Men många väljer att lära sig mer om bettingstrategier för att få ut mer av spelandet.

8.3 💰 Vilka strategier anses vara mest lönsamma inom sportsbetting?

Martingale-systemet anses vara säker och simpel. En anledning till att Martingale hör till marknadens bästa bettingstrategier 2024 inom sportsbetting är att du vinner tillbaka dina förlorade pengar.

kommentera BästaBettingstrategier2024
Kommentarer (2)
Tatakae
Tatakae för 5 månader sedan
Dope läsning, ser fram emot att applicera dessa tips
Spela ansvarsfullt